RC Solar Klasse


De radiografische klasse is een klasse waarbij eerste- en tweedeklassers (13-14 jaar) alvast kennis maken met het bouwen van een eigen zonneboot. De RC Solar gaat weer een stapje verder dan de Mini Solar. Het is een voorbereiding op de Young Solar Challenge voor middelbare scholieren van 14 tot en met 17 jaar. Dus juist voor leerlingen die tussen de Mini Solar en de Young Solar vallen.

In deze klasse kunnen de teams, aan de hand van een aantal richtlijnen, hun eigen zonneboot ontwerpen en bouwen. Vervolgens vinden er tijdens de Young Solar Challenge wedstrijden ook wedstrijden plaats in de RC Solar. Hierbij moeten de op afstand bestuurbare boten twee verschillende wedstrijdelementen varen, waarbij duidelijk wordt welke boot het meest effectief ontworpen is, en welke boot het snelst is.

 

Wat krijg je als team van ons?

Als team krijg je van ons het elektrische pakket voor de boot en de deelname aan drie RC Solar wedstrijden binnen de Young Solar evenementen.

Voor €450,- (excl. BTW en excl. verzendkosten onderstaand pakket) kan een team van maximaal 4 personen mee doen aan de RC Solar.

Hierbij krijgt het team het volgende voor de boot:
1 x Elektromotor (Brushed, 540 type)
1 x Motorcontroller
1 x Batterij
1 x MPPT (incl. begrenzer)
1 x Solarpanel

Met bovenstaande materialen bouwt het team een eigen zonneboot. Vervolgens kunnen de teams met hun boot mee doen aan de RC Solar wedstrijden die plaats zullen vinden in de wedstrijdweekenden van de Young Solar Challenge.

Deze wedstrijden zijn als volgt:
23 mei 2020 in Akkrum in samenwerking met NK Zonnebootrace Akkrum
6 juni 2020 in Purmerend in samenwerking met Solar Sport One
20 juni 2020 in Honselersdijk


Wat moet je als team zelf doen?

Ja! Je krijgt van ons alleen de materialen, jullie mogen zelf creatief gaan zijn en een eigen ontwerp maken voor de radiografisch bestuurbare zonneboot!

Het team zal zelf zorg moeten dragen voor het bouwen van de romp en een 2,4 GHz zender/ontvanger combinatie. De stuurinrichting en rompvorm mag zelf bedacht en zelf gebouwd worden. De enige richtlijn die hier aan vast zit is dat de romp moet voldoen aan de zogenoemde box-rule. De romp moet binnen een box passen met de volgende afmetingen: 600 mm x 1000 mm x 250 mm (b x l x h). 

Als team ga jezelf je eigen zonneboot ontwerpen en bouwen, zolang het maar binnen de ‘box-rule’ past. Wij zijn heel benieuwd met wat voor creatieve boot jullie gaan komen!

Note: Deze klasse gaat pas van start als we in ieder geval 5 deelnemende teams hebben. De deadline voor het aanmelden is 31 maart zodat we jullie kunnen laten weten of we met de RC Klasse Pilot van start kunnen gaan dit jaar. 

Disclaimer: materialen dienen beschikbaar te zijn.