Welke rechtsvorm? | d'Oultremontcollege


Fenna van Heuven en Nina van Oostrom van het d'Oultremontcollege in Drunen hebben onderzocht hoe het Young Solar project in juridische vorm vormgegeven kon worden. Hieronder vertellen zij meer over deze opdracht en de Young Solar Challenge.


Even voorstellen

Fenna van Heuven (16) en Nina van Oostrom (17)


Fenna en Nina van het d'Oultremontcollege vertellen hieronder kort meer over het project waar zij zich mee bezig hebben gehouden voor de Young Solar School.

De juridische zelfstandigheid van het Young Solar project. We gaan uitzoeken hoe we het Young Solar project buiten de school kunnen regelen.

Waarom hebben jullie juist deze opdracht uitgekozen om te delen met andere Young Solar teams?

Het leek ons interessant om uit te zoeken hoe we het Young Solar project in een juridische vorm met meer zelfstandigheid voor de leerlingen en minder verantwoordelijkheid voor de school vorm kunnen geven. Deze opdracht doen we voor ons profielwerkstuk. Na een aantal telefoontjes kwamen we te weten over de Young Solar School. Het leek ons een mooi initiatief waar we graag aan mee willen werken, zodat meerdere teams er gebruik van kunnen maken.

Wat vind je ervan dat jullie opdracht onder de Young Solar School valt?

Wij vinden het fijn dat we op deze manier andere teams kunnen helpen in het groter en breder opzetten van het project. 

Wat is je het meest bijgebleven van de Young Solar Challenge?

Fenna: Mij is de race in Heusden het meeste bijgebleven. Toen zat ik nog niet in het bouwteam, maar was ik bezig met de sponsoringen en heb ik, samen met Nina, bijgedragen aan het organiseren van dit evenement. Het was de eerste race die ik gezien heb, wat het heel indrukwekkend maakte. Het was een gave ervaring. 

Nina: Ik weet ook heel veel van de race in Heusden. Ook voor mij was het de eerste race die ik gezien heb. Ik vond het een leuk gezicht om alle bootjes in het water te zien. Wat mij ook is bijgebleven, is een van de open dagen waar we met onze boot mochten staan. Hier hebben we heel veel kinderen en volwassenen verteld over onze ervaringen en het project. Ook hebben we er een aantal sponsoren aan overgehouden.