Telemetrie | Emelwerda College


Fynn van der Wal, Ivan Bark en Jelte van der Meer van het Emelwerda College in Emmeloord hebben een systeem ontwikkeld die gegevens tijdens de Young Solar Challenge naar de kant stuurt en visualiseert. Hieronder vertellen zij meer over deze opdracht en de Young Solar Challenge.


Even voorstellen

Fynn van der Wal (17) | Ivan Bark (18) | Jelte van der Meer (17)


Fynn, Ivan en Jelte van het Emelwerda College te Emmeloord vertellen hieronder kort meer over het project waar zij zich mee bezig hebben gehouden voor de Young Solar School.

Tijdens de wedstrijden van de Young Solar Challenge is een goede tactiek erg van belang. Deze tactieken zijn helaas lastig te ontwikkelen, omdat de leerlingen op de kant tijdens de wedstrijd geen toegang hebben tot alle variabelen en gegevens van de boot. Wij hebben tijdens onze tijd in de Young Solar Challenge een systeem ontwikkeld die deze gegevens doorstuurt naar de kant en visualiseert. Onze opdracht is om andere teams ook te voorzien van zo’n zelfde systeem. Dit doen we door ons eigen systeem te verbeteren en dan een lespakket te creëren waarmee wij de leerlingen stap voor stap leren hoe ze zo’n zelfde systeem kunnen creëren.

Waarom hebben jullie juist deze opdracht uitgekozen om te delen met andere Young Solar teams?

Wij hebben voor deze opdracht gekozen omdat wij graag iets in deze richting zochten en omdat wij graag andere teams willen helpen met het verbeteren van hun eigen prestaties en hun eigen vaardigheden te verbeteren.

Wat vind je ervan dat jullie opdracht onder de Young Solar School valt?

Wij vinden dit een eer en zijn benieuwd waar ons dit brengt. Wij staan altijd open voor iets nieuws en leuks dus wij werken graag mee.

Wat is je het meeste bijgebleven toen jezelf meedeed met de Young Solar Challenge?

Het gene wat ons het meeste is bijgebleven zijn de wedstijd weekenden en de sfeer binnen het team. Wij zijn als team een hele hechte groep geworden en dat is het leukste en meest bijblijvende voor ons.