Hydrofoils | Bogermancollege


Jorien van der Zande en Fenna van Dijk van het Bogermancollege in Sneek hebben een hydrofoils te bouwen voor een V5-solarboot. Hieronder vertellen zij meer over deze opdracht en de Young Solar Challenge. Hieronder vertellen zij meer over de opdracht en de Young Solar Challenge.


Even voorstellen

Jorien van der Zande en Fenna van Dijk


Fenna van Dijk en Jorien van der Zande van het Bogermancollege te Sneek vertellen hieronder kort meer over het project waar zij zich mee bezig hebben gehouden voor de Young Solar School.

Onze meesterproef gaat over het produceren van hydrofoils voor een V5-solarboot. Onze taak in dit project was om deze hydrofoils te bouwen. Door deze hydrofoils te monteren onder een V5-solarboot willen wij bereiken dat de boot sneller gaat.

Waarom hebben jullie juist deze opdracht uitgekozen om te delen met andere Young Solar teams?

Door een extra uitdaging toe te voegen aan de young Solar Challenge willen wij meer jongeren enthousiast maken om deel te nemen.

Wat vind je ervan dat jullie opdracht onder de Young Solar School valt?

Dit vinden wij super leuk! Zo wordt ons project misschien een inspiratiebron voor anderen.

Wat is je het meest bijgebleven van de Young Solar Challenge?

Het plezier dat we hebben meegemaakt is onvergetelijk. We hebben gaandeweg ontzettend veel geleerd en we zijn blij, ondanks het weinige vertrouwen, we toch ons doel hebben bereikt.