De Stille Boot


De Stille Boot is ook betrokken bij de ontwikkkeling van de nieuwe V5.

De Stille Boot is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van elektrisch varen. De laatste jaren is er een groeiende aandacht en interesse in onze producten, zowel voor de elektrische aandrijvingen, als voor de accu's en zonnepanelen.


Waarom Young Solar Challenge

Toen wij benaderd werden om een bijdrage te leveren aan de Young Solar hebben we daar geen moment aan getwijfeld. De energie, het enthousiasme en bovenal de passie van de jongens en meisjes die samen een zonneboot bouwen is aanstekelijk.

Het nieuwe ontwerp van de V5 boot in combinatie met de Torqeedo Cruise motor ziet er fantastisch uit, en beter nog het vaart als een trein. En dat volledig op de zon. Deze jonge mensen bouwen letterlijk mee aan de toekomst van het elektrisch varen."

 


Torqeedo

De Stille Boot is importeur van Torqeedo, elektrische inboard - en buitenboordmotoren.

Het Duitse merk Torqeedo voert een range van elektromotoren van 1 t/m 160 pk. In 2016 voegt Torqeedo een 2 en 4 kW podmotor, een 10 kW pod- en buitenboordmotor en een 25 kW (40 pk) saildrive toe aan het assortiment. 
Naast Torqeedo importeert De Stille Boot ook de flexibele hoogrendement zonnepanelen van Solbian uit Italië en de mppt-laadregelaars van Genasun uit de Verenigde Staten. 
Het aanbod bestaat verder uit inboard elektromotoren, lood- en lithium accu's, laders, omvormers en alle overige accessoires benodigd voor het elektrisch varen.