Educatie - Junior Classes


Bij Young Solar hoort een educatietraject. Het onderwijspakket bestaat uit drie bijeenkomsten, de zogenaamde Junior Classes.

In die bijeenkomsten leer je hoe je de boot moet bouwen en hoe je er voor zorgt dat de techniek veilig wordt geïnstalleerd. Young Solar is bedoeld voor het voortgezet onderwijs van alle niveaus. Praktijkgerichte opdrachten hebben een zeer positieve invloed op het theoretische onderwijs. Uiteindelijk gaat het bij jullie natuurlijk om één ding, het bouwen van de boot, meedoen aan het evenement en misschien zelfs winnen!

Young Solar past met name goed bij scholen die projectonderwijs aanbieden. Door de opzet van Young Solar leer je niet alleen over techniek en innovatie, maar ervaar je ook wat werken in een team betekent.

De Junior Classes worden nu op 2 plaatsen in Nederland georganiseerd, vanwege dat de teams door het hele land verspreid zijn. We bieden Junior Classes aan bij de NHL Stenden in Leeuwarden en bij de HvA in Amsterdam. 

Het is niet verplicht om bij de Junior Classes aanwezig te zijn. Echter is het zeker wel aan te raden. Niet alleen vanwege de informatie die wordt gedeeld, ook om de andere teams te ontmoeten en het te zien als een teamuitje van je eigen team.