NK Zonnebootrace Akkrum

NK Zonnebootrace Akkrum


Wederom wordt er tijdens Reuzedei in Akkrum ook het NK Zonnebootrace georganiseerd. Tijdens dit evenement gaan de Young Solar Teams ook tegen elkaar strijden, en zullen met deze wedstrijd dan ook het raceseizoen van 2018 aftrappen.

Het NK Zonnebootrace wordt elk jaar gelijktijdig met de Reuzedei in Akkrum georganiseerd. Het NK Zonnebootrace is eigenlijk door een aantal teams tijdens Boot Holland 2013 bedacht. De teams wilden graag een keer de krachten met elkaar meten in een jaar dat er verder geen grote wedstrijden op het programma stonden. Al snel kwamen de (Friese) teams toen uit bij de Reuzedei in Akkrum waar het spektakel maar moest gaan plaatsvinden.

Reuzedei is nu hét evenement in Noord-Nederland op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven. Tijdens het evenement zullen de Young Solar Teams voor het eerst hun duurzame en innovatieve zonneboten laten zien en zullen ze voor het eerst in 2018 tegen elkaar strijden. Dit zal op 11 en 12 mei plaatsvinden in Akkrum. 


LIVE TRACK EN TRACE

Tijdens het NK ZONNEBOOTRACE in Akkrum kun je de wedstrijd live volgen vanuit je stoel op Laptop, PC Tablet of telefoon. Volg onderstaande link van Estela.


Programma zaterdag 12 mei 2018

Tijdens het NK Zonnebootrace kun je de wedsrijd LIVE volgen.