Young Solar Challenge Online | 'Maand Race' & 'Dag Race'


Young Solar Challenge Online. Jullie varen met je zonneboot in je eigen regio een race. Je gaat proberen om in een time-slot van een uur zoveel mogelijk meters af te leggen. Door hierbij je GPS gegevens te verzamelen via de app Windsport Tracker en deze te uploaden naar ons, kun je dit dan aantonen.

Hieronder worden de twee type races uitgelegd

Maand race’ | 17 mei - 24 juni 2021
De ‘maand race’ loopt van 17 mei tot en met 24 juni 2021. Dit is een lopende race waarin je zo vaak mag varen als je wil. Bij elke poging die je doet moet je team wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Er is een onafhankelijke keurder aanwezig die bij elke poging het desbetreffende formulier* ingevuld inlevert

*Het formulier is via deze link beschikbaar 

Na elke vaartest mailen jullie het keurschema op naar info@youngsolarchallenge.nl. Daarnaast kunnen wij middels GPS signalen jullie boten volgen. Wij verwerken deze gegevens in een ranking die op onze website te volgen is. De ranking is via deze link te bekijken. Hier kun je dus zien hoe je het doet en hoe de concurrentie het doet.

Let op! Als je na de 1e poging weer gaat varen dan stuur je ons alleen het formulier op als je sneller bent dan de vorige keer. Dus stel je derde poging is slechter dan je 2e poging dan stuur je deze niet naar ons op. 

'Dag Race' | 26 juni 2021
De vaste race dag, 26 juni 2021, ziet er iets anders uit. Tijdens deze race ga je ook binnen een uur proberen zo lang mogelijke afstand af te leggen maar wij proberen hier teams bij elkaar te laten komen. Op deze manier ontstaat er een echte competitie en kunnen de teams zich echt aan elkaar wagen.

Via deze link kunnen jullie zien wie de andere teams zijn en waar ze vandaan komen. Wij hopen dat er tijdens deze wedstrijd scholen samen kunnen komen en dat we en soort mini competities in het land kunnen organiseren. Als je het leuk vindt om tegen een of meerdere boten te strijden, kijk dan of je zelf een mini competitie kunt organiseren. Niet meer dan 4 teams bij elkaar. 

Geen publiek uitnodigen etc. omwille van de huidige regelgeving. We moeten het kleinschalig houden om problemen te voorkomen. Zoek bij voorkeur een plek op zonder al teveel controle en spontaan publiek.

We sluiten deze dag af met een online prijsuitreiking!