Friese rondes in de binnenstad; Harlingen #1


In 2019 werd het Young Solar Challenge kampioenschap afgetrapt in Harlingen.

Anders dan voorgaande jaren zijn we dit raceseizoen van de Young Solar Challenge in Harlingen gestart. In samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen werd de eerste ronde van dit kampioenschap georganiseerd en zijn de teams hun eerste krachtmetingen met elkaar kunnen aangegaan in de Friese stad. Het evenement vond plaats op 10 en 11 mei 2019. Samen met de 'grote boten' varen in; Akkrum #2

Wederom werd er tijdens Reuzedei in Akkrum het NK Zonnebootrace georganiseerd. Tijdens dit evenement gingen de Young Solar Teams ook tegen elkaar strijden.

Het NK Zonnebootrace wordt elk jaar gelijktijdig met de Reuzedei in Akkrum georganiseerd. Het NK Zonnebootrace is eigenlijk door een aantal teams tijdens Boot Holland 2013 bedacht. De teams wilden graag een keer de krachten met elkaar meten in een jaar dat er verder geen grote wedstrijden op het programma stonden. Al snel kwamen de (Friese) teams toen uit bij de Reuzedei in Akkrum waar het spektakel maar moest gaan plaatsvinden.Voor het eerst naar het zuiden; Heusden #3

De derde wedstrijd van de Young Solar Challenge is in Heusden gehouden. Heusden - De derde Young Solar Challenge wedstrijd is gevaren in de vestingstad Heusden. Een regenachtige start op de camping, maar gelukkig klaarde het op en kon de Time Trial goed gevaren worden.

De start en finish was in de mooie historische binnenhaven. De overall winnaar van deze wedstrijd is het Ichtus Lyceum uit Noord Hollandse Driehuis.

Het warme welkom van Wethouder Thom Blankers van de gemeente Heusden op donderdagavond tijdens het palaver was fantastisch. Achter de schermen heeft niet alleen de Young Solar Challenge hard gewerkt om dit evenement te laten slagen, de gemeente heeft ook erg zijn steentje bijgedragen.


De uitslagen van Heusden #3

Dat was de eerste race in het zuiden van het land! Nog 1 race te gaan en dan weten we wie er Nederlands Kampioen is.


Wederom naar het midden van het land; Purmerend/ De Beemster #4

In samenwerking met Solar Sport One wordt de derde wedstrijd voor de Young Solar teams in Purmerend georganiseerd.

Purmerend / De Beemster - De vierde en laatste wedstrijd van Young Solar Challenge is gestreden afgelopen weekend in de gemeente Purmerend en De Beemster. De Nederlands kampioen van 2019 is het Solarboot team van CSG Bogerman te Sneek geworden.