2016

Eneco Zonnebootrace Akkrum


De openingswedstrijd was op 7 mei 2016 tijdens de Reuzedei in Akkrum.

De race begon met een technische keuring, een zwemtest voor de deelnemers en een vaartest voor de stuurman/vrouw. De teams verbleven op een zelfgecreëerde camping en kwamen in contact met andere deelnemende scholen. Ook was de grote Solar aanwezig, zij hielpen de Young Solar deelnemers waar nodig. De race bestond uit het Rondje Akkrum (endurance) en een sprint. Het RSG Simon Vestdijk won het Rondje Akkrum en het Leeuwarder Lyceum won de sprint. Uiteindelijk stond het RSG Simon Vestdijk bovenaan in het klassement. 

 

 


Young Emotion Oosterwolde

Op 11 juni streden de teams voor de tweede keer tegen elkaar in Oosterwolde. Op 10 juni werden alle teams verwacht op de geïmproviseerde camping bij het Stellingwerf College. Zaterdag 11 juni was het tijd om te racen.

De race bestond uit een endurance van het Stellingwerf College richting Appelscha en weer terug en een sprint. Het Linde colege werd eerste bij de endurance en het RSG Simon Vestdijk wist bij de sprint de eerste plaats te bemachtingen. Het Linde College uit Wolvega was de winnaar van de dag. 

 


Young Solar Grou en Leeuwarden

De laatste race vond plaats op 9 juli van Grou naar Leeuwarden. Samen met de Dutch Solar Challenge werd er geracet naar de finish.

De race bestond uit een endurance, een sprint en een stage van Grou naar de finish in de Prinsentuin in Leeuwarden. De endurance begon met een hardloopwedstrijd waarbij de loper de boot moest aantikken en de boot kon vertrekken. Het Leeuwarder Lyceum won de endurance en de sprint en het RSG Simon Vestdijk won de stage van Grou naar Leeuwarden. Het Leeuwarder Lyceum was winaar van de dag.