Young Solar Challenge

De wedstrijden


De scenario's voor 2021 worden hieronder uitgebreider toegelicht. Om jullie wat meer duidelijkheid te geven over de races die dit seizoen nog komen hebben wij onze scenario’s aangepast. Met de kijk op de mogelijke versoepelingen die er aan komen hebben wij het als volgt ingedeeld.

We hebben een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente Waadhoeke (Franeker). Als het voorspoedig verloopt met de versoepelingen dan moet het op de valreep lukken om een fysiek evenement te organiseren in juni. Het programma qua races ziet er dan als volgt uit:

Fysieke race*:

- Franeker: 18 en 19 juni 
- Purmerend: 3 en 4 september

Tijdens het weekend zal er vrijdag voorbereiding (incl. alle keuringen) zijn en wordt er zaterdag geraced. 
 

Online races**

- 17 mei t/m 17 juni (doorlopende periode waarin je de te varen race meerdere keren mag doen) 
- 26 juni (race welke voor iedereen op dezelfde dag zal plaatsvinden)**

* Afhankelijk van wat er kan kijken we of de fysieke race in de vorm door kan gaan zoals we gewend zijn van voorgaande jaren. De vergunning is in ieder geval aangevraagd voor Franeker. We zijn nu afhankelijk van of er versoepelingen plaats gaan vinden. 

** Als het kan gaan we in overleg kijken of er een aantal boten op dezelfde locatie kunnen gaan racen. Zodat er iets meer competitiegevoel ontstaat.

Bij de races in Franeker en Purmerend willen wij ook de RC klasse uitnodigen. Dit is een nieuwe klasse van de Young Solar Challenge die dit jaar voor het eerst van start gaat. Wij hopen dat dit scenario jullie meer duidelijkheid geeft.


Documenten & Reglementen

Download hieronder alle documenten en reglementen van de RC klasse van de Young Solar Challenge.