Posthuma & Emrol : Power voor de Young Solar


Energieopslag is een van de belangrijkste zaken bij het racen met Zonneboten. Zo ook voor de boten van de Young Solar

Posthuma Batterijen & Emrol zijn al sinds het begin van de Young Solar Chalenge betrokken bij de race. Zij voorzien de boten van de nodige 'power', in de vorm van een tweetal high-end tractie batterijen.


Energieopslagsystemen

De combinatie van Posthuma batterijen en Emrol levert een vooruitstrevende en betrouwbare partij op binnen de markt van energieopslagsystemen

Naast de activiteiten op de enegieopslagmarkt heet Posthuma batterijen ook een duidelijke invloed op het elektrisch varen. Dit doen zij onder de naam Posthuma Electric.

Bij het ontwerp van de Young Solar boot is samen met Posthuma batterijen goed gekeken naar een zo goed mogelijk passende oplossing voor de energieopslag. Deze oplossing moest natuurlijk aan een aantal eisen voldoen, waaronder betrouwbaarheid, betaalbaarheid en vooral ook veiligheid.

 


Young Solar en Posthuma & Emrol

Waarom zijn Posthuma batterijen & Emrol sponsor van de Young Solar Challenge?

Posthuma Batterijen, en nu in combinatie met Emrol, is een vooruitstrevend en innoverend bedrijf. De samenwerking en de sponsoring is belangrijk voor zowel ons maar ook voor de scholen. Het ontwikkelen en bouwen van een solar boot met daarin een elektrisch systeem geeft voor de jeugd meer inzicht in duurzaamheid en daarnaast leren ze te werken met de nieuwste technieken. 

Folkert Posthuma
Posthuma Batterijen & Emrol