15 teams doen mee aan de Young Solar Challenge Online


Afgelopen maand kwamen we met slecht nieuws over het niet doorgaan van de race in Akkrum. Na alle reacties en ook onze eigen teleurstelling, hebben we toch besloten om nog een race te organiseren. Maar wel ‘Corona-proof’ natuurlijk!

We noemen het de Young Solar Challenge Online. Jullie varen met je zonneboot op 3 oktober in je eigen regio een race. Dit doe je tussen 13:00 en 17:00 uur, je gaat proberen om in dit time-slot in een uur zoveel mogelijk meters af te leggen. Door hierbij je GPS gegevens te verzamelen (app, horloge o.i.d) en deze te uploaden naar ons, kun je dit dan aantonen.
 
Naast dat we natuurlijk vertrouwen op jullie ’true sportsmanship’, moet er een door jullie aangewezen jurylid aanwezig zijn. Deze moet zo onafhankelijk mogelijk zijn en mag bijvoorbeeld jullie docent zijn. Diegene controleert of alles eerlijk gaat en er net zo gevaren wordt volgens de regels als tijdens een ‘echte race’!
 
Tijdens het varen heb je de Estela tracking-app aan en voor 18:00 uur moeten alle GPS bestanden zijn geüpload. Zo kunnen we dan om 20:00 de digitale prijsuitreiking doen! 
 
 
Feiten op een rijtje van de Young Solar Challenge Online:
 
- 3 oktober tussen 13:00 - 17:00 uur
- Een uur lang zoveel mogelijk meters afleggen
- Estela tracking-app aan hebben
- Route: in eigen regio, gesloten route (rondje), lengte route min. 1km, max. 2km
- Eigen ‘jurylid’ aanwijzen, bijvoorbeeld je docent
- GPS bestand uploaden voor 18:00 uur op 3 oktober (niet Estela)
- Digitale prijsuitreiking om 20:00 uur op 3 oktober
 
Na een succesvolle 'Zoom meeting' met alle teamcaptains en jury leden, zijn we benieuwd wie er 3 oktober de snelste zal zijn! 
 Terug naar overzicht

19 september 2020