Young Solar Challenge - COVID-19 - Evenementen update #2


Hallo deelnemers, vrijwilligers en docenten, geïnteresseerden van de Young Solar Challenge,

We hopen dat iedereen nog steeds veilig en gezond is, terwijl we samen deze wereldwijde crisis doorgaan. Nu het nieuws over de crisis zich over de hele wereld blijft ontwikkelen, gaan onze gedachten uit naar degenen die getroffen zijn door de COVID-19-uitbraak en zijn we trots op iedereen die zo hard mogelijk werkt om het virus in te dammen. Ook wij willen en moeten daaraan ons steentje bijdragen.

Na veel wikken en wegen hebben we daarom helaas moeten besluiten om ook de derde race van dit Young Solar Challenge seizoen in Honselersdijk niet door te laten gaan. De racedatum zit te dicht op de nu genomen voorzorgsmaatregelen van de overheid. Dat betekent dat veel teams hun boten niet op tijd klaar krijgen en er ook zeer terughoudend wordt gereageerd op deelname of bezoek aan evenementen. We kunnen dan ook niet anders dan ook de laatste geplande race laten vervallen. 

Dus:

22 - 23 mei 2020 Akkrum (geannuleerd)

5 - 6 juni 2020 Purmerend/ De Beemster (geannuleerd)

19 - 20 juni 2020 Honselersdijk (Naaldwijk) (geannuleerd)

We zijn de mogelijkheden aan het bekijken om toch nog een soort ‘troost’race te organiseren in het najaar. We denken hierbij aan begin oktober. Zodra we hier meer over weten of het wel of niet gaat lukken stellen we jullie hier uiteraard weer van op de hoogte. We zullen dan inventariseren of er voldoende teams mee kunnen doen om er een mooi race weekend van te maken.

Ondertussen zijn we natuurlijk al weer druk aan het nadenken over het volgende seizoen. Zodra hier meer over bekend is laten we het jullie weten. In ieder geval mogen de boten die dit jaar voor de 2e keer zouden meevaren volgend seizoen wel meedoen (onafhankelijk van het mogelijke najaarsevenement). 

Bedankt voor jullie begrip en laten we hopen dat we elkaar snel ontmoeten. Blijf in goede gezondheid en succes in de komende periode!

--

Met zonnige groet,
 
Dennis Carton

Projectdirecteur

Young Solar Challenge 
info@youngsolarchallenge.nl
 

 Terug naar overzicht

08 april 2020