Nieuwe sponsor


We zijn er trots op dat Wits Vastgoedonderhoud onze nieuwe sponsor is. Rick van Asten, van Wits Noord heeft de tijd genomen een aantal vragen te beantwoorden, zodat we dit bedrijf wat beter leren kennen.

Allereerst bedankt dat jullie onze nieuwe sponsor zijn! 

Een voor de hand liggende vraag, waarom willen jullie je naam aan dit project verbinden? 

De Young Solar Challenge spreekt ons ontzettend aan omdat we de jeugd willen stimuleren te werken met techniek op een duurzame wijze. De doelgroep van Young Solar Challenge is 14-17 jaar oud en dit is een mooie leeftijd om een start te maken met het ontdekken van de mogelijkheden van duurzame techniek. We willen als vastgoedonderhoudsbedrijf bijdragen aan de maatschappij. Onze drive is dan ook om iets achter te laten voor de volgende generatie. We willen met dit project de volgende generatie helpen, maar verwachten zelf ook een hoop te kunnen leren van de jeugd. Door samen te werken kom je tot nieuwe inzichten en nieuwe energie. Wij zijn van mening dat dit project bijdraagt aan de ontwikkeling van de jeugd, niet alleen vanwege het bouwen aan een duurzame en technische oplossing, maar ook omdat de jeugd veel buiten werkt en meedoet aan een sportieve activiteit. 

Kunnen jullie uitleggen wat Wits voor een bedrijf is? 

Wits Noord is een gedreven en dynamisch bedrijf met een jong team en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een schildersbedrijf tot een all-round vastgoedonderhoudsbedrijf. Onze slogan is met aandacht, dit hebben wij voor bewoners, opdrachtgevers en zeker voor de nieuwe generatie. Door middel van het inzetten van nieuwe technieken, innoveren we continu. We werken met name voor woningcorporaties en verrichten werkzaamheden in bewoonde situatie uit, die onder te verdelen zijn in bouw, onderhoud en service.

Jullie brengen nogal wat glimlachen bij de mensen op het gezicht :-) (zie website), wat brengt bij jullie een glimlach op het gezicht? 

Onze werkzaamheden worden veelal uitgevoerd in bewoonde situatie, dit vraagt om intensieve bewonerscommunicatie. Wij zijn tevreden, als de bewoners dit ook zijn! 
Naast tevreden bewoners, worden wij ook gelukkig van tevreden opdrachtgevers. Wij werken vaak met vaste teams, zowel Wits collega’s als co-makers (vaste partners). 
Doordat we bij meerdere projecten samenwerken in die vaste teams, met vaste contactpersonen, zijn we goed op elkaar ingespeeld en verlopen de werkzaamheden soepel wat door onze opdrachtgevers als zeer prettig wordt ervaren!

Jullie voeren niet alleen onderhoud uit​, maar jullie maken vastgoed ook energie neutraal. Hoe doen jullie dit? 

Bij een woning maken wij een nul-meting door middel van een warmtebeeldcamera. We stellen daarmee de status van de huidige isolatie vast en hoe de isolatie verbeterd kan worden. Op die manier zorgen we ervoor dat de woning minder warmte verliest, bijvoorbeeld door het enkelglas te vervangen door dubbelglas. Daarna gaan we aanvullen met energetische maatregelen. Voorbeelden van energetische maatregelen zijn: de gastoevoer uit de woning halen, zonnepanelen plaatsen op het dak, de woning voorzien van een elektrische boiler en een warmtepomp plaatsen in de woning. Bij elk nieuw project kijken we naar de mogelijkheden en bedenken we een maatwerkoplossing.

Tijdens de wedstrijden van Young Solar Challenge zien we de teams de zonnepanelen vaak poetsen en schoonmaken. Is dit ook noodzakelijk voor de panelen op het dak? 

Voor het optimale resultaat dienen de zonnepanelen schoon te zijn. Dit geldt zowel voor de zonnepanelen op de boten als de zonnepanelen op een dak. 

Jullie werken veel samen binnen de projecten, wat is jullie geheim hierin? Wat raden jullie de teams aan om net zo’n sterk team te worden? 

Wees duidelijk naar elkaar en durf elkaar aan te spreken! Bij samenwerken is het van belang dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat iedereen dezelfde koers vaart (om in het thema te blijven ;)) Zorg dus voor een goede voorbespreking en begin elke nieuwe dag met een korte vergadering. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk, heb plezier met elkaar en zorg voor een goede dynamiek in de groep. Wanneer je lol hebt in je werk blijf je gemotiveerd en zullen werkzaamheden soepel verlopen. Blijf hierbij wel scherp!

Wat willen jullie nog aan de teams meegeven voor dit race seizoen?

Heb plezier en ga met aandacht met elkaar om. Zowel met je teamgenoten als met je tegenstanders. Zo zorg je ervoor dat het voor iedereen een fantastische en sportieve dag wordt.

 

Bedankt Rick voor je tijd. We hopen jullie te zien tijdens de race weekenden, zodat jullie van dichtbij kunnen zien hoe een team hard werkt om hun boot het snelste over het water te laten varen! 

 Terug naar overzicht

19 February 2020