Solarboot Bogerman Nederlands Kampioen!


Purmerend / De Beemster - De vierde en laatste wedstrijd van Young Solar Challenge is gestreden afgelopen weekend in de gemeente Purmerend en De Beemster. De Nederlands kampioen van 2019 is het Solarboot team van CSG Bogerman te Sneek geworden.

Het kon nog steeds alle kanten op in de top 5 van het klassement. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren met de boot of andere omstandigheden. Dat hadden we vorige week al ervaren in Heusden. Toen de boot van Solarboot team Bogerman het tijdens het eerste onderdeel niet deed.  Dus aan de start van de race dag stonden alle teams op scherp.

 
 
Endurance
Een uur lang werd er gevaren in de kom aan de Kanaalkade in Purmerend. De kunst is om de accu’s zo te benutten dat je natuurlijk genoeg energie overhoudt om dat uur vol te maken. Het Emelwerda College II team uit Emmeloord wist deze race te winnen. Beide teams van Bogerman stonden op plek twee en drie.
 
1. Emelwerda College II 
2. Solarboot Bogerman II
3. Solarboot Bogerman I
 
Wethouder Dings van Gemeente De Beemster geeft het startschot.
 
Match Race
De match race is zowel voor de teams als de toeschouwers spannend om te zien. Wederom werd in de kom van de Kanaalkade gevaren. Het parcours omvatte veel bochten en was het voor de bestuurder van de boot opletten geblazen. Je vaart namelijk één tegen één allebei een andere route van het parcours. De spanning stijgt dan ook als na het ronden van de boeien weer het lange rechte stuk komt op weg naar de finish. Dan kan ook pas het publiek echt goed zien wie er gaat winnen. Af en toe waren het echte foto finishes. De dames van het Emelwerda College I team wisten hier te winnen. Het Kai Munk College uit Hoofddorp werd tweede en het Leeuwarder Lyceum wist de derde plek te bemachtigen.
 
1. Emelwerda College I
2. Kai Munk College
3. Leeuwarder Lyceum
 
Nederlands Kampioen
Na vier wedstrijden gehad te hebben is het Solarboot team van het Bogerman College uit Sneek die het Nederlands Kampioenschap wint in de Young Solar Challenge.
Een heel groot team, die twee boten in de competitie had meevaren, maar met boot nummer 61 hebben zij gewonnen! Goed teamwork was het woord wat de winnaars na de overwinningsduik in het kanaal noemden. Het is dus niet alleen de bestuurder van de boot, maar ook alle andere teamleden die meewerken om alles zo goed mogelijk geregeld te krijgen.
Het ITT Team van het Ichtus Lyceum te Driehuis is als tweede geëindigd. Mede door het bouwen van een nieuwe boot, is dit hun gelukt. Vorig jaar stonden ze namelijk meer onderaan de lijst dan bovenaan.
De nummer drie van het NK, is de andere boot van het Solarboot team van het Bogerman College geworden.
 
1. Solarboot Bogerman II
2. ITT Team
3. Solarboot Bogerman I
 
 
 
 
 
 
 Terug naar overzicht

23 juni 2019