Dit weekend NK Groenleven Zonnebootrace in Akkrum


Aanstaande zaterdag racen we in Akkrum. Een gezellige dag waar alles in het teken van duurzaamheid staat. Naast de zonnebootrace kun je ook een kijkje nemen bij de Reuzedei.

Op vrijdag komen alle deelnemers met hun boten aan bij de camping in het dorp. Elk team krijgt een safety check en de nieuwe boten worden nog uitgebreid gekeurd. Zo kan iedereen zaterdag veilig aan de start verschijnen. 

De Kolk, nabij de spoorbrug in Akkrum, is dé centrale locatie waar alle evenementen plaatsvinden zaterdag. Om 11:00 uur start het rondje Akkrum. Wederom moet er eerst weer een teamlid hardlopend naar de boot toe. Daar aangekomen wordt de boot aangetikt en mag de schipper starten met varen. Wie legt er voor 12:00 uur de grootste afstand af? 

Vanaf 16:00 uur komen de Young Solar boten opnieuw in actie tijdens de sprint. Welk team komt er deze keer het snelste over de finish? 

Tijdens de Reuzedei komen alle duurzame thema's aan bod: energie, groen rijden, elektrisch varen, eerlijk voedsel, hergebruik en bewust leven. Ook worden er lezingen gegeven door een ‘duurzame reus’. Kortom er is veel te beleven zaterdag in AKkrum. Kom gezellig kijken! 

Lukt het je niet om aanwezig te zijn volg dan de race via de Track & Trace. Vanaf zaterdag kun je specifiek de Young Solar teams hier volgen en Track & Trace voor de 'grote zonneboten' kun je hier bekijken. Ook op social media zullen wij verslag doen. 
Welk team gaat er met de winst naar huis tijdens het NK Zonnebootrace

Uitslagen: 

Rondje Akkrum 

Sprint 

 Terug naar overzicht

30 mei 2019