We hebben zoveel geleerd!


Docente Yvonne Gallagher geniet nog na van de Young Solar Challenge in Oosterwolde. Haar team van het Da Vinci College uit Leiden pakte verrassend de derde plek in algemeen klassement.

Het team van Da Vinci besloot pas laat om mee te doen aan de Young Solar. De voorbereidingstijd was daardoor erg kort. Maar de spirit in het team was fantastisch zegt Yvonne. “Dit project bracht het oplossend denkvermogen naar boven en als je de wil hebt om het op te lossen dan lukt dat.”

Het was de vraag of de boot op tijd af zou zijn voor de eerste wedstrijd in Akkrum maar het team had al besloten naar Friesland af te reizen ook als dat niet het geval zou zijn. Op die manier zou de boot in ieder geval een technische keuring krijgen. Er werd flink doorgewerkt in de weekeinden en avonden en het lukte om de boot op tijd voor de race af te krijgen.  Zo kon er ook in de wedstrijd veel geleerd worden.

In Lelystad werd dat omgezet in een derde plaats, Het team kreeg enorm veel steun van veel ouders en volgens Yvonne past het Young Solar concept ook geweldig binnen het technasium.  Zelf heeft ze de boot niet aangeraakt; "laat dat maar aan de leerlingen over, zij weten wat ze doen". “Volgens mij hebben de leerlingen niet eens door hoeveel ze geleerd hebben met dit project”, aldus Yvonne. Ze hoopt dat de volgende groep dit ook weer oppakt. Uiteindelijk is al het harde werken beloond met een derde plek overall, maar vooral met heel veel plezier.

De boot krijgt na de vakantie een plek in de school, misschien aan het plafond maar dat moet nog even berekend worden.

 Terug naar overzicht

12 juli 2017