Leeuwarder Lyceum Nederlands Kampioen


Na een spannende strijd tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen was daar eindelijk de ontknoping. Het Leeuwarder Lyceum mag zich Nederlands Kampioen Young Solar 2017 noemen.

De strijd begon in Oosterwolde waar in drie groepen werd gestart bij het Stellingwerf College. Teams passeerden twee sluizen. Hierbij kregen we hulp van Provinciale Waterstaat om o.a. het vaarverkeer tussen de sluizen tijdelijk stil te leggen. Vanaf de tweede sluis was het nog een klein stukje richting de finish in Appelscha. Nieuwkomer Da Vinci College uit Leiden presteerde op de trial het beste en kwam op dit onderdeel als winnaar uit de bus. 
Na een korte pauze waarin de teams er alles aan deden om hun accu's nog wat bij te laden was het tijd voor de sprint. De spanning liep hoog op. Het Leeuwarder Lyceum, de op dat moment nummer twee in het overall klassement, was de hele dag al in topvorm. Zij verloren echter nipt waardoor het OSG Sevenwolden uit Grou zich de winnaar van de sprint mocht noemen. 
Daarna was het rekenen geblazen. Niet alleen de uitslag van deze wedstrijd moest goed berekend worden maar ook het overall klassement. 
Bij de Emotiondag werden alle trailers opgelijnd wat een prachtig gezicht opleverde. De tent van de prijsuitreiking zat vol met gespannen teams. Iedereen was benieuwd naar de uitslagen. 

De top 3 van de Young Emotion: 
1. Leeuwarder Lyceum
2. Da Vinci College
3. Kai Munk College

De top 3 van het overall klassement: 
1. Leeuwarder Lyceum 
2. Bogerman 
3. Da Vinci College

Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier

 Terug naar overzicht

12 juli 2017