Young Emotion Wedstrijdverslag


Het weer speelde vandaag een belangrijke rol bij de wedstrijdonderdelen van de Young Emotion. Zowel bij de endurance als de sprint was het zaak om zo goed mogelijk met de energie om te gaan.

Tussen 10:00 en 13:15 uur stond de endurance op het programma. In 2 groepen werd er gestart door middel van een rondje hardlopen om het Stellingwerf College heen. De boten konden wegvaren zodra de loper de boot aantikte. De route liep van het Stellingwerf College in Oosterwolde in de richting van Appelscha. 

Onderweg kwamen we een sluis tegen waar we met zijn allen tegelijk zijn geschut. De teams werden op volgorde van aankomst weer opnieuw gestart voor een tweetal rondes varen tussen de beide sluizen in. Het team van Waerdenborch had problemen met de accu en is naar de finish gesleept . 

Uiteindelijk kwam het Linde College met de snelste tijd over de finish. Na een kleine 5 minuten passeerde ook het team van OSG Sevenwolden uit Heerenveen, FeddeSolar de finish. Hier kun je de Endurance in de 'replay' bekijken!

Het tweede onderdeel van de dag was de sprint. In de eerste omloop moesten de teams een tijd neerzetten. De snelste acht namen het daarna tegen elkaar op in een spannende afvalrace. RSG Simon Vestdijk en het Linde College uit Wolvega haalden de finale die uiteindelijk gewonnen werd door de Harlingers.

Alles bijelkaar opgeteld ging het Linde College er vandoor met de dagprijs. De Leadervlag ging wel mee met het RSG Simon Vestdijk, zij staan aan kop met negen punten. OSG Sevenwolden Heerenveen en Leeuwarder Lyceum volgen echter op korte afstand!

Uitslag Oosterwolde
Ranking Young Solar after 2 Events
Statistic data YS Oosterwolde

 Terug naar overzicht

11 juni 2016