Nog 6 weken tot de eerste wedstrijd


Op zaterdag 7 mei vindt het jaarlijks terugkerend evenement ‘Reuzedei’ plaats in Akkrum. Dit is hét evenement in Noord-Nederland op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven. Tijdens Reuzedei wordt de ‘Eneco Zonnebootrace’ georganiseerd, dit is sinds 2013 het NK voor zonnebootracen.

De Eneco Zonnebootrace heeft een deelnemersveld van maar liefst 25 boten in 5 verschillende klassen. Dit jaar zijn voor het eerst ook de Young Solar boten welkom om aan de start te verschijnen.
Joelle Rademakers, verantwoordelijk voor de communicatie, is erg blij met de jonge verfrissende aanvulling van deze nieuwe klasse. "Young Solar is de toekomst van het zonnebootracen en daarmee ook de toekomst van de Eneco Zonnebootrace". 
De teams zijn door de organisatie van de Young Solar Challenge uitgedaagd om de boot op tijd klaar te hebben, zodat ze deel kunnen nemen aan deze eerste wedstrijd in 2016. Ze werken stuk voor stuk hard om op tijd klaar te zijn. De ontwikkelingen zijn via onze Facebook pagina te volgen. 

 Terug naar overzicht

25 maart 2016