Kennis uit de praktijk tijdens de juniorclasses


Het bouwen van de V5-zonneboot wordt ondersteund met 3 juniorclasses voor alle deelnemers. De deelnemende jongeren krijgen van professionals tips en trucs om zo goed mogelijk aan de start van de wedstrijden te verschijnen.

In de collegezaal van de NHL in Leeuwarden krijgen de deelnemers meer uitleg over het bouwen van de romp, het elektriciteitssysteem en teambuilding & tactieken. 

Zo waren daar Jeroen Droogsma en Remko Alkema van Vripack die uitleg gaven over het bouwen van de romp. Joris Melkert, hoofd Technische Commissie en docent luchtvaarttechniek aan de TU Delft, nam met de teams de belangrijkste regels uit het Technisch Reglement door. In de tweede juniorclass was het woord aan Harry van der Pol van de NHL om de deelnemers meer inzicht te geven in het elektrische systeem van de zonneboot. 
Al deze personen zijn nauw betrokken bij de Young Solar Challenge en de Dutch Solar Challenge en kunnen uit ervaring veel tips geven om de teams zo goed mogelijk voor te bereiden op de races. 

Tussendoor testen we de kennis van de leerlingen door een aantal vragen te stellen waar ze met hun smartphones antwoord op kunnen geven. En natuurlijk is er veel mogelijkheid tot het stellen van vragen. 
 

 Terug naar overzicht

25 maart 2016