27 & 28 mei eerste race van het seizoen in Akkrum


De teams zijn nog nooit zo druk geweest als deze dag voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Vanwege de nieuwe zonneboot was het niet alleen voor de leerlingen hard werken, maar ook voor de docenten.

Er gaan namelijk maar liefst 27 nieuwe Young Solar Challenge zonneboten te water morgen. Na een uitvoerige lange technische keuring op het land, verwachten we met de technsiche ondersteuning van de bekwame technici dat alle boten zaterdag mee kunnen varen in de wedstrijd die georganiseerd wordt door het NK Zonnebootrace te Akkrum. Tevens vind het duurzame evenement Reuzedei plaats. Klik hier voor meer informatie.

Al jaren zijn we onderdeel van het NK, dit jaar is het voor de Young Solar teams de zogenaamde proloog. Alle boten moeten verplicht aanwezig zijn om vervolgens mee te kunnen varen in de Elfstedentocht; The Ultimate Solar Boat Challenge. Deze gaat 10 juni van start! 

RC-Solar Klasse 2022

Maar liefst 85 RC-Solar Klasse zonneboten zijn er gebouwd in de afgelopen maanden. De 'interne' competitie op de diverse scholen heeft ervoor gezorgd dat we aankomend weekend in Akkrum 15 zonnebootjes aan de start zien verschijnen.

Op 25 juni zullen deze teams zich weer melden in Leeuwarden tijdens de laatste wedstrijd in deze klasse. De teams die in Rotterdam dit jaar hun eigen competitie hebben, zullen 18 teams op 30 juni aan de start hebben. 

We kunnen nu al zeggen dat het een hele mooie toevoeging is aan de Young Solar Challenge. We kijken er naar uit om de jonge techneuten in de leeftijd van 11-13 jaar in actie te zien.

 Terug naar overzicht

26 May 2022